Gevolgen orthopedie

De ziekenhuizen in Nederland houden in alles rekening met het risico op besmetting met het Corona-virus. Dat heeft gevolgen voor uw afspraken op de afdeling orthopedie: 

  • De poli-afspraken komen sinds eind april 2020 weer voorzichtig op gang, maar als het kan vindt uw afspraak nog steeds telefonisch/online plaats. Bekijk het voorlichtingsfilmpje De zorg is veilig! over veilige zorg tijdens de Corona-crisis.
  • De ziekenhuizen en klinieken richten de werkwijze en de ruimtes zó in dat het logisch is om je aan de 1,5-meter-regel te houden en het risico op besmetting te voorkomen. U krijgt hierover misschien al bericht voordat de afspraak plaatsvindt. Kijk voor informatie ook op de website van het ziekenhuis of de kliniek waar u een afspraak heeft.
  • Kort voor uw afspraak stellen de ziekenhuizen en klinieken u vragen over uw gezondheid. Als u klachten heeft (hoesten, verkoudheid, keelpijn etc) wordt de afspraak uitgesteld. Op de dag van de afspraak krijgt u ook weer vragen over uw gezondheid. 
  • De wachtlijsten zijn lang geworden als gevolg van de corona-crisis. Dat geldt ook voor de wachtlijsten voor operaties. Sinds eind april zijn de orthopeden weer een beetje gestart met opereren. Zij beoordelen - in overleg met andere medisch specialisten - welke operaties als eerste plaatsvinden.

De afdelingen orthopedie doen enorm hun best om uw vragen te beantwoorden, de achterstanden in te halen en uw uitslagen door te geven. Helaas gebeurt dat zo nu en dan met vertraging. Wij vragen hiervoor uw begrip! 

Lees hoe u besmetting kunt voorkomen